De energiecoach komt bij u thuis
Basis van onze bewonersorganisatie voor energievraagstukken zijn de energiecoaches die bij u thuis komen voor een energiecoachgesprek en voor diverse woningacties naar keuze. Met een energiecoach kunt u de vragen en mogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning bespreken. Lees verder..
Hoomdossier
Een energiecoach gaat met u in gesprek aan de hand van het Hoomdossier, een digitaal energiebesparingsplan. Heeft u een afspraak voor een energiecoachgesprek of een woningactie dan krijgt u toegang tot het Hoomdossier. In het Hoomdossier kunt u wensen en plannen voor het verduurzamen van de woning in kaart brengen en bijhouden. Ook de communicatie met de energiecoach en de rapportages van woningacties zoals een warmtescan worden opgenomen in het Hoomdossier. Hieronder vindt u een overzicht van de woningacties waar u gebruik van kunt maken. Lees verder..
Lokale Isolatie Aanpak (LIA)
De Lokale Isolatieaanpak voorziet in extra ondersteuning en subsidie om aan de slag te gaan met isoleren en ventileren. Speciaal voor woningen met een lage WOZ (tot maximaal € 553.000) en een matig (D,E,F,G) of geen label . U ontvangt een maatwerkadvies, waar nodig begeleiding bij offertes en uitvoering en een extra subsidie op de uitgevoerde maatregelen. U moet minimaal twee maatregelen laten uitvoeren (via bedrijven) of zelf uitvoeren (via de doe-het-zelf-actie).
Lees verder..
Bespaarmaatregelen verlagen energiegebruik (energieklusser)
Hebt u vragen over uw energiegebruik dan kunnen bespaarmaatregelen, zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtstrip, radiatorventilatoren, gordijnen, P1 meters, zuinige apparaten enzovoort uw energiegebruik in de woning waarschijnlijk behoorlijk verminderen. Kunt u deze bespaarmaatregelen niet zelf aanbrengen en heeft u ook geen middelen om dat te laten doen, kies dan voor de energieklusser van de EHBE (eerste hulp bij stijgende energielasten). Bij een energieklusser gebruiken we geen Hoomdossier.
Lees verder..
Warmtepomp (voorbereidend gesprek collectieve inkoopactie)
Omdat een warmtepomp echt maatwerk is en de geschiktheid van uw woning voor een warmtepomp afhangt van de mate van isolatie, type afgiftesysteem, beschikbare ruimte, en uw persoonlijke voorkeur, begint de aanvraag voor de collectieve actie warmtepompen met een voorbereidend gesprek met een energiecoach. Lees verder..
Warmtescan
Warmtefoto’s kunnen laten zien waar de warmte weglekt uit de woning. Een eerste indruk van onnodig energieverlies. Laat een quickwarmtescan maken om de energielekken in je huis op te sporen. Lees verder..
Waterzijdig inregelen
Stel je cv-installatie zo in dat het cv-water gelijkmatig wordt verspreid over de verschillende radiatoren of convectoren. De cv-installatie wordt zuiniger in verbruik en dat is gunstig voor je energierekening. Je bespaart al gauw 10%. Lees verder..
Zetmop60
Veel cv-ketels staan nog op de fabrieksinstelling van 80°C maar werken efficiënter op 60°C. Je kan de temperatuur gemakkelijk zelf omlaag zetten. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2 en geld. En dit zonder verlies van comfort, tenzij uw huis niet of slecht geïsoleerd is. Zet je cv-ketel met behulp van eenvoudige instructiefilmpjes van Urgenda zelf op 60°C (zetmop60.nl) en bespaar energie en geld. Maak een foto van jezelf met je 60°ketel en stuur de foto naar de energiecoöperatie. Lees verder..
Lokaal je huis verwarmen
Het wordt steeds minder vanzelfsprekend om je woning te verwarmen alleen via de thermostaat. Sommige ruimtes waar je maar af en toe even komt kun je bijvoorbeeld verwarmen met een infraroodpaneel. Vloerverwarming in badkamer kost veel energie voor die 10 minuten per dag dat je daar vertoeft. En jongeren die op hun kamer zitten terwijl er verder niemand thuis is, hebben ook baat bij een lokale warmteoplossing. Soms is een eenvoudige plaid over de benen, een zuinig kacheltje of een infraroodpaneel al genoeg. Lees verder..
Collectieve inkoop isolatie, zonnepanelen en groene daken
Wilt u meedoen met onze collectieve inkoopactie voor isolatie, zonnepanelen en groene daken? Deze acties organiseren we samen met de andere energiecoöperaties in het Gooi. U vindt alle informatie op de speciale website van Energie Verbonden in ’t Gooi.