ALV-lustrum donderdag 17 november

Meldt u aan voor de ALV via onderstaand formulier. 

  Voorletters*

  Straat* (zonder nummer)

  Huisnummer*

  Postcode*

  E-mail*

  Datum bijeenkomst
  Vragen/Opmerkingen

  * Invullen vereist

  De energiecoöperatie Wijdemeren viert een feestje

  17 november 20-22 uur in de Dillewijn, Stichts End Ankeveen

  Dit najaar viert de energiecoöperatie haar eerste lustrum, vijf jaar alweer.
  Een mooi moment om bij stil te staan. We zijn als bewoners de uitdaging aangegaan om een stevige organisatie op te bouwen waarmee we werken aan de energietransitie. Inmiddels werken we met ruim 40 enthousiaste vrijwilligers, een aantal betaalde krachten en meer dan 700 leden aan de vier pijlers energiebesparing, energieopwekking, de warmtetransitie en klimaatbewustzijn. Wat is er veel gebeurd. 

  Meer dan 1500 woningeigenaren hebben contact gezocht met de energiecoöperatie en gebruik gemaakt van de energiecoachgesprekken, de warmtescans en de collectieve inkoopacties. Nog eens 1000 bewoners hebben meegedaan met de actie Gloeilamp eruit Ledlamp erin. Ruim 2000 huurders zijn huis aan huis benaderd met tasjes gevuld met kleine bespaarproducten. 500 kinderen van de basisscholen in Loosdrecht, Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst den Berg hebben de tentoonstellingslessen Kompas op Groen gevolgd en een dorp van de toekomst gebouwd. 

  150 dakeigenaren van grote daken hebben inmiddels een gratis dakscan gehad en worden gestimuleerd om via zon op dak hun eigen energie op te wekken. Daarnaast participeren zo’n 70 bewoners in onze coöperatieve daken en zijn er nog drie coöperatieve daken in voorbereiding.

  En de vraag gaat door! 
  Naast de noodzaak van verduurzaming heeft de economische situatie veel mensen in de problemen gebracht. Vandaar dat we concrete hulp bieden aan mensen die problemen hebben met de stijgende energielasten.

  We staan met elkaar voor de grote uitdaging om CO2 neutraal te worden. In vier verkenningsbuurten zoeken we nu naar de juiste warmteoplossingen. Ter voorbereiding doen veel bewoners mee met de gesprekken in de eigen straat en richten zich op het verder verduurzamen van de woning.  

  Steun de energiecoöperatie met je lidmaatschap
  en vier dit eerste lustrum mee tijdens de ALV (algemene ledenvergadering) op 17 november 20-22 uur in de Dillewijn, Stichts End 57 Ankeveen. 

  André Dippell, directeur om|nieuwe energie komt spreken over coöperatieve energielevering en warmtelevering met zeggenschap van bewoners. 

  Je kunt vanaf 19 uur al binnenlopen en de prachtige tentoonstelling Kompas op Groen bezoeken. 

  We sluiten af met een borrel.