Groene (sedum) daken

Subsidie van gemeente Wijdemeren

Ook in 2021 kunt u als inwoner van Wijdemeren subsidie aanvragen bij de gemeente voor een groen (sedum) dak. De gemeente stimuleert groene daken om schoon hemelwater lokaal te bergen. De subsidie is € 25 per m2. Het maximum subsidiebedrag per zelfstandige woonruimte is € 1000. Kijk voor de voorwaarden op www.wijdemeren.nl/groendak

Webinar

Als er genoeg belangstelling is organiseren we binnenkort een webinar met nadere informatie over groene daken. Heeft u interesse voor het webinar mail dan naar groenedaken@ecwijdemeren.nl 

Collectieve inkoopactie groene daken

Om bewoners te ondersteunen organiseert de energiecoöperatie een collectieve actie voor groene(sedum)daken. 

De geselecteerde leverancier

Na een uitgebreide selectie hebben we als leverancier gekozen voor UWgroendak, een enthousiaste en betrokken leverancier met een goed aanbod. 

Inschrijven 

Wilt u meedoen vul dan het inschrijfformulier in. De leverancier Uw groendak neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. 

Stekjes van Landgoed De Rading

Wilt u pas in 2021 met een sedum dak aan de slag? Dan kunt u eventueel ook gebruik maken van de stekjes van Landgoed De Rading. Zij starten dit jaar met het kweken van sedumplantjes. Het kweken heeft natuurlijk even tijd nodig. En ook op het dak duurt het wat langer voor stekjes volgroeid zijn.