Kleine bespaarmaatregelen

Meer comfort en een lagere energierekening? Met kleine bespaarmaatregelen kunt u uw woonlasten betaalbaar houden én bijdragen aan een duurzame samenleving. Lees de 24 tips voor kleine bespaarmaatregelen met een groot effect!

Heeft u nog niet alle gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen? Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Ook met radiatorfolie achter uw verwarming of tochtstrip voor de kieren kunt u veel energie besparen.

Hulp nodig bij de kleine bespaarmaatregelen, zoals het indraaien van lampen of het plaatsen van aluminiumfolie achter de verwarming of tochtstrip voor ramen en deuren? De gratis energiecoaches van de Energiecoöperatie Wijdemeren helpen u graag verder als u het zelf niet kunt.

De energiecoöperatie vraagt aandacht voor verschillende maatregelen:

Actie 1000 duurzame huurders voorbij

Afgelopen jaar 2021 hadden we de 1000 duurzame huurders acties. Bewoners kregen een gratis account voor € 60 of een gratis tasje  met energiebespaarproducten. Veel mensen hebben enthousiast gereageerd. Inmiddels hebben we 1500 huurders bereikt en zijn de acties bijna voorbij.  de laatste tasjes worden nu rondgebracht. Deze acties voor kleine bespaarmaatregelen doen we samen met de woningcorporaties en de gemeente en zijn financieel mogelijk gemaakt door de RREW (regeling reductie energiegebruik van BZK).