Participeren in collectieve zonnedaken

Als bewoner of bedrijf participeren in een collectieve dak voor energieopwekking is een aantrekkelijke investering in duurzaamheid en in de eigen portemonnee. Ideaal voor bewoners die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen plaatsen. U kunt zonder dak toch bijdragen aan duurzame lokale energie. Heeft u interesse download dan Informatiebrochure en overeenkomst collectieve energieopwekking. Wilt u meer weten kijk dan naar de presentatie van de informatieavond. 

Misschien goed om nog even een rekensommetje te maken voor het participeren in het dak van de scouting. We werken via de postcoderoosregeling en dat betekent dat u als participant jaarlijks de energiebelasting retour ontvangt. De jaarlijkse energieopbrengst wordt gedeeld door het aantal participaties en vermenigvuldigd met de energiebelasting per kilowattuur. 

2021_collectieve opwekking

1 april 2020 is de zonneinstallatie op het dak van de scouting aan de Kwakel in Kortenhoef in werking getreden. De officiële openingsceremonie hebben we vanwege corona uitgesteld, maar de installatie draait volop. Een fantastisch schuin dak op het zuiden. Ideaal voor zoveel mogelijk energieopwekking. Dank aan Schimmel electrotechniek voor de aanleg, Wim Schaap voor de projectleiding, scouting Klaas Toxopeus voor het beschikbaar stellen van het dak en participanten voor de financiering. Als energiecoöperatie Wijdemeren zijn we hier trots op. We gaan natuurlijk niet stilzitten en zijn al weer bezig met de voorbereidingen voor een volgend dak. Hebt u een groot dak beschikbaar of wilt u participeren in onze collectieve opwekking neem dan contact op. Kijk ook naar de mogelijkheden van ons grotedakenplan

Sinds 1 augustus 2019 draait de Fuik als een zonnetje.  Wethouder Boermans die de feestelijke opening heeft gedaan feliciteerde ons en was blij met onze actieve inzet voor de energietransitie in Wijdemeren. De firma Schimmel die de zonne-installatie heeft aangelegd gaf ons een prachtige monitor cadeau. Elke dag interessante informatie op het scherm in de Fuik. Kom gerust eens kijken!