Participeren in coöperatieve energieopwekking

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Als bewoner of bedrijf participeren in coöperatieve energieopwekking is een aantrekkelijke investering in duurzaamheid en in de eigen portemonnee. Sinds april 2021 is er een nieuwe subsidieregeling (SCE) waarbij we subsidie krijgen voor CO2 reductie. Iedere bewoner van Wijdemeren wordt van harte uitgenodigd om mee te doen met de participatiemogelijkheden in coöperatieve opwekking in je eigen dorp.  Ook als je zelf al zonnepanelen hebt. Neem voor meer informatie contact op met de energiecoöperatie

50% lokaal eigendom

In het klimaatakkoord is afgesproken dat de lokale omgeving moet kunnen participeren in lokale energieprojecten. Onderstaande video legt uit waarom streven naar 50% lokaal eigendom belangrijk is. 

De uitgifte van participaties  zonnestroomproject Hilverzicht  

Bewoners van Loosdrecht worden uitgenodigd om deel te nemen aan de coöperatieve zonnestroomopwekking op het dak van Stal Hilverzicht. Al vanaf € 200 per participatie. Medio 2022 realiseren we op Stal Hilverzicht een zonnestroominstallatie met 256 panelen van 370 Wp. Lees de informatiebrochure SCE Hilverzicht en het Reglement SCE.

SCE zonnestroominstallatie op tvNederhorst. 

Daarnaast werken we aan een SCE zonnestroominstallatie op de tennishal van tvNederhorst.  We verwachten in 2023 met de uitvoering en de participaties te starten. 

Zonnestroominstallatie De Fuik en scouting Klaas Toxopeus

De energiecoöperatie heeft in 2019-2020 twee zonnestroomprojecten gerealiseerd, een zonnestroominstallatie op de Fuik in Kortenhoef en op de scouting Klaas Toxopeus in Kortenhoef.  Deze zonnestroominstallaties vallen onder de zogenaamde postcoderoosregeling waarbij bewoners die participeren een korting krijgen op de energiebelasting. Bewoners kunnen daarin participeren tot maximaal eigen energiegebruik. Ideaal voor bewoners die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen plaatsen. U kunt zonder dak toch bijdragen aan duurzame lokale energie.  

Sinds 1 augustus 2019 draait de Fuik als een zonnetje.  Wethouder Boermans die de feestelijke opening heeft gedaan feliciteerde ons en was blij met onze actieve inzet voor de energietransitie in Wijdemeren. De firma Schimmel die de zonnestroominstallatie heeft aangelegd gaf ons een prachtige monitor cadeau. Elke dag interessante informatie op het scherm in de Fuik. Kom gerust eens kijken!

1 april 2020 is de zonnestroominstallatie op het dak van de scouting aan de Kwakel in Kortenhoef in werking getreden. De officiële openingsceremonie hebben we vanwege corona uitgesteld, maar de installatie draait volop. Een fantastisch schuin dak op het zuiden. Ideaal voor zoveel mogelijk energieopwekking. Dank aan Schimmel electrotechniek voor de aanleg, Wim Schaap voor de projectleiding, scouting Klaas Toxopeus voor het beschikbaar stellen van het dak en participanten voor de financiering. Als energiecoöperatie Wijdemeren zijn we hier trots op. We gaan natuurlijk niet stilzitten en zijn al weer bezig met de voorbereidingen voor een volgend dak. Hebt u een groot dak beschikbaar of wilt u participeren in onze collectieve opwekking neem dan contact op. Kijk ook naar de mogelijkheden van ons grotedakenplan