Straatbijeenkomst Kortenhoef

Uitnodiging 25 september 2020 20 uur Regenboogschool 

Esther Klaver, bewoner van de Claes Heijnensoenlaan in Kortenhoef en energiecoach bij de Energiecoöperatie Wijdemeren nodigt bewoners van de J.H. Valkenburglaan en de Claes Heijnensoenlaan uit om op vrijdag 25 september om 20 uur in de Regenboogschool bij elkaar te komen en kennis te delen over de energiebesparing en verduurzaming van de woningen. U kunt zich vast aanmelden voor de bijeenkomst.

Vragenlijst

Wij nodigen u uit om ter voorbereiding van de bijeenkomst wat vragen te beantwoorden? Via deze link komt u bij een korte vragenlijst. Wilt u deze voor eind juni 2020 invullen? 

De uitkomsten worden tijdens de bijeenkomst gepresenteerd. We hopen u te ontmoeten en krachten te bundelen. Graag tot 25 september 20 uur in de Regenboogschool!

Onze 60er jaren wijk

Onze wijk bestaat voornamelijk uit woningen die gebouwd zijn in de jaren 60 en het vraagt wat om onze woningen te laten voldoen aan de eisen van deze tijd. Velen van u hebben in de loop der jaren al wat stappen gezet zoals vervanging van het glas en/of de kozijnen, muur-, vloer-, dakisolatie etc. Fijn om dat uit te wisselen en van elkaars aanpak te leren. Wat bevalt wel, wat niet? 

En elkaar vragen te stellen. Is de vloer in de woonkamer nu niet meer koud? Komt er in de winter geen kou meer van de grote ramen? Heeft u een oplossing gevonden voor de koude vloer voor de balkondeur? Is het in de zomer nu niet meer te warm? Is de opbrengst van uw zonnepanelen wat u ervan verwachtte? Hebben de genomen maatregelen inderdaad geleid tot minder gasverbruik?

Afspraak energiecoach

Hebt u vragen over energiebesparing en het verduurzamen van uw woning dan kunt u ook nu al een afspraak maken met een energiecoach van de Energiecoöperatie. Energiecoaches zijn ervaren bewoners of vrijwillige professionals die getraind zijn in het houden van (gratis) energiecoachgesprekken waarin zij samen met u de energiestaat van uw woning doornemen en verkennen welke stappen u zou kunnen nemen.

Collectieve inkoopacties zonnepanelen en isolatie

Najaar 2020 worden er ook weer collectieve inkoopacties georganiseerd. Zowel voor isolatie als voor zonnepanelen. Kijk op de website voor meer informatie.