Winteracties

Winteracties 2023

Doe mee met één of meer van de winteracties van de Energiecoöperatie Wijdemeren. We nodigen je van harte uit!

Samen de winter door
Iedereen kan wel wat hulp gebruiken bij het verlagen van de energierekening. Geef de tips die je het meest aanspreken door aan minimaal twee bekenden.  Deel je praktijkervaringen. Tips zijn kosteloos Als iedereen ze doorgeeft, helpen we elkaar de winter door! Zie ook de 24 tips van de energiecoöperatie.

Waterzijdig inregelen
Stel je cv-installatie zo in dat het cv-water gelijkmatig wordt verspreid over de verschillende radiatoren of convectoren. De cv-installatie wordt zuiniger in verbruik en dat is gunstig voor je energierekening. Je bespaart al gauw 10%.

Zet ‘m op 60
Veel cv-ketels staan nog op de fabrieksinstelling van 80°C maar werken efficiënter op 60°C. Je kan de temperatuur gemakkelijk zelf omlaag zetten. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2 en geld. En dit zonder verlies van comfort, tenzij uw huis niet of slecht geïsoleerd is. Zet je cv-ketel met behulp van eenvoudige instructiefilmpjes van Urgenda zelf op 60°C (zetmop60.nl) en bespaar energie en geld. Maak een foto van jezelf met je 60°ketel en stuur de foto naar zetmop60@ecwijdemeren.nl. De leukste foto van voorjaar 2023 krijgt een prijs.

Warmtescans
Warmtefoto’s kunnen laten zien waar de warmte weglekt uit je huis. Een eerste indruk van onnodig energieverlies. Laat een quickwarmtescan laten maken om de energielekken in je huis op te sporen.  

Winteractie lokaal je huis verwarmen
Welke ruimtes gebruik je in je huis? Welke laat je koud en hoe kun je de ruimte het beste verwarmen? Wanneer is het handig om bij te verwarmen met bijvoorbeeld infrarood, warmtedekens, thermostaatknoppen, gordijnen en dergelijke?

Meld je aan voor één of meer van de winteracties 
Vragen of interesse in andere besparingen? Maak een afspraak met een energiecoach of kom naar de energietafel in een van de dorpen. Loosdrecht (maandag van 19-20 uur), Kortenhoef (woensdagmiddag 14-16 uur) en Nederhorst den Berg (maandagavond 19-20 uur)