Dorpsgesprekken energietransitie

Wat kunnen we doen als dorp?
De energietransitie is een zaak van ons allemaal! Hoe kunnen we met elkaar de schouders eronder zetten? De uitdaging aangaan en krachten bundelen om de energietransitie met elkaar aan te gaan. CO2reductie concreet te maken. En misschien met elkaar wel het voorbeeld zijn! 

Wat kunt u doen aan uw huis?
Kent u alle mogelijkheden voor energiebesparing in uw eigen huis? Hebt u al gedacht aan vloer, muur en dakisolatie? En weet u hoe het dan zit met ventilatie? Kookt u nog op gas? Hebt u al led verlichting in uw hele huis? En zonnepanelen op uw dak of samen een collectief dak voor energieopwekking? Met een energiecoach kunt u de mogelijkheden voor energiebesparing aan de woning verkennen en energiebesparingsplannen concreet maken.

Wat is handig om met de hele straat aan te pakken? 
Spreekt u hierover wel eens met uw buren? Weet u wat uw straat doet aan energiebesparing? 
Wij komen u graag ondersteunen bij een gesprek of een concreet plan in uw buurt of in uw straat. Denk aan collectieve inkoop, een warmte-net of een collectief dak voor energieopwekking.

Hoe lossen we dat op met warmte?
Kunnen we met elkaar de uitdaging aan om alternatieve warmtebronnen te gaan gebruiken? Wat zijn de alternatieven? Welke warmtebronnen? Gaan we uiteindelijk geen gas meer te gebruiken?