Eerste hulp bij energielasten

Hulp nodig? Laten we samen kijken hoe we energiegebruik en energierekening omlaag kunnen. 

Je kunt dagelijks binnenlopen met al je vragen over energiegebruik. 
Dodaarslaan 2b Kortenhoef

Schroom niet en neem contact op met Marjolijn Bezemer: 035-2343999 of mail

Aanvraag eerste hulp bij energielasten

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Straat*
  Postcode*
  E-mail*
  * Volledig invullen

  Een speciaal team staat klaar om je te helpen

  Je vindt bij ons vaste contactpersonen die naar je luisteren, met je meedenken en samen met jou besparingen aanpakken.

  Gratis warmtekussen of warmevoetenmatje

  Voor alle mensen die de energietoeslag krijgen. Kom naar het energieloket Dodaarslaan 2b Kortenhoef. Dagelijks geopend van 10-16 uur. 

  Kun je hulp gebruiken?

  Problemen met je energierekening, vragen over energiegebruik of meer weten over bespaarmaatregelen? 

  Kun je hulp gebruiken bij  je energievraagstukken? Welke vraag dan ook. Neem contact op met Marjolijn Bezemer, Energiecoöperatie Wijdemeren, 035-2343999 of mail Marjolijn 

  Samen gaan wij kijken welke  vragen en hulpmogelijkheden er zijn. We kunnen geen wonderen verrichten, maar doen ons uiterste best om zo goed mogelijk te helpen. 

  Marjolijn Bezemer

  Jan Welle

  Nanno Bouma

  Claudia Lipschitz

  Kleine bespaarmaatregelen

  Meer comfort en een lagere energierekening? Met kleine bespaarmaatregelen kun je je woonlasten al meer betaalbaar houden én bijdragen aan een duurzame samenleving. Lees de 24 tips voor kleine bespaarmaatregelen met een groot effect! 

  Heb je bijvoorbeeld nog niet alle gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen? Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Ook met radiatorfolie achter je verwarming of tochtstrip voor de kieren kun je veel energie besparen.

  Hulp nodig bij de kleine bespaarmaatregelen, zoals het indraaien van lampen of het plaatsen van aluminiumfolie achter de verwarming of tochtstrip voor ramen en deuren? De gratis energieklussers van de Energiecoöperatie Wijdemeren helpen je graag verder als je het zelf niet kunt.

  Kijk mee naar de volgende maatregelen:

  Een warm huis… of niet? 

  Het is 8.30 uur en ik schuif met mijn kop thee aan tafel om aan het werk te gaan. Het is fris in huis, want de kachel staat uit om energie te besparen. Met mijn dikke trui en een dekentje over mijn benen is het in dit geïsoleerde huis goed te doen, maar vanmiddag zet ik de kachel waarschijnlijk toch stiekem een stukje omhoog. 

  Ik sta even stil bij de huishoudens waar dit simpelweg niet meer kan. Soms is het zelfs niet mogelijk om een dikke trui of lekkere warme dekens aan te schaffen. Nou kan je denken dat er ergere dingen zijn dan een fris huis, maar kou veroorzaakt een hoop problemen. Het kost je lichaam een hoop energie omdat het op temperatuur probeert te blijven en daar word je moe en prikkelbaar van. Ook je immuunsysteem krijgt een tik.

  Het is ongetwijfeld niemand ontgaan dat afgelopen jaren de energieprijzen explosief zijn gestegen. Ongeveer 4 tot 6 procent van de huishoudens in Wijdemeren kampt met problemen vanwege de stijgende energieprijzen. Om deze huishoudens te kunnen helpen heeft Energiecoöperatie Wijdemeren het energiehulpteam opgezet bestaande uit een vertrouwenspersoon, energiecoaches en energieklussers.

  In samenwerking met de gemeente en woningcorporaties kijken wij hoe we het beste kunnen helpen. Hier is ook een budget voor beschikbaar.