Eerste hulp bij energielasten

Kunt u hulp gebruiken?

Problemen met uw energierekening, vragen over energiegebruik of meer weten over bespaarmaatregelen? 

Kunt u hulp gebruiken bij  uw energievraagstukken? Welke vraag dan ook, schroom niet en neem contact op met Marjolijn Bezemer, Energiecoöperatie Wijdemeren, 035-2343999 of mail Marjolijn 

Samen gaan wij kijken welke  vragen en hulpmogelijkheden er zijn. U vindt bij ons een vaste contactpersoon die naar u luistert en met u meedenkt.  We kunnen geen wonderen verrichten, maar zullen ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk te helpen. 

Een speciaal team staat voor u klaar om u te helpen

Marjolijn Bezemer

Jan
Welle

Nanno
Bouma

Claudia Lipschitz

Aanvraag eerste hulp bij energielasten

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Straat*
  Postcode*
  E-mail*
  * Volledig invullen

  Kleine bespaarmaatregelen

  Meer comfort en een lagere energierekening? Met kleine bespaarmaatregelen kunt u uw woonlasten al meer betaalbaar houden én bijdragen aan een duurzame samenleving. Lees de 24 tips voor kleine bespaarmaatregelen met een groot effect! 

  Heeft u bijvoorbeeld nog niet alle gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen? Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Ook met radiatorfolie achter uw verwarming of tochtstrip voor de kieren kunt u veel energie besparen.

  Hulp nodig bij de kleine bespaarmaatregelen, zoals het indraaien van lampen of het plaatsen van aluminiumfolie achter de verwarming of tochtstrip voor ramen en deuren? De gratis energieklussers van de Energiecoöperatie Wijdemeren helpen u graag verder als u het zelf niet kunt.

  Kijk mee naar de volgende maatregelen:

  Eerste hulp bij stijgende energielasten 

  Problemen met uw energierekening?
  Vragen over energiegebruik?
   

  Iedere maandagochtend
  9-12 uur inloopspreekuur voor al uw energievragen
  Dodaarslaan 2b Kortenhoef 

  Hulp nodig? Laten we samen kijken hoe we het energiegebruik en de energierekening om laag kunnen te krijgen. 

  U vindt bij ons een vaste contactpersoon die naar u luistert, met u meedenkt en samen met u mogelijke  besparingen aanpakt.

   Schroom niet en neem contact op met Marjolijn Bezemer,  035-2343999 of mail

  Een warm huis….. of niet? 

  Het is 8.30 en ik schuif met mijn kop thee aan tafel om aan het werk te gaan. Het is fris in huis want de kachel staat uit om energie te besparen. Met mijn dikke trui en een dekentje over mijn benen is het in dit goed geïsoleerde huis goed te doen maar vanmiddag zet ik de kachel waarschijnlijk toch stiekem een stukje omhoog. 

  Ik sta even stil bij de huishoudens waar dit simpelweg niet meer kan. Soms is het zelfs niet mogelijk om een dikke trui of lekker warme dekens aan te schaffen. Nou kan je denken dat er ergere dingen zijn dan een fris huis maar kou veroorzaakt een hoop problemen. Het kost je lichaam een hoop energie omdat het op temperatuur probeert te blijven en daar word je moe en prikkelbaar van. Ook je immuunsysteem krijgt daar een tik van.

  Het is ongetwijfeld niemand ontgaan dat in het afgelopen jaar de energieprijzen explosief zijn gestegen. Ongeveer 4 tot 6 procent van de huishoudens in Wijdemeren kampt met problemen vanwege de stijgende energieprijzen. Om deze huishoudens te kunnen helpen heeft Energiecoöperatie Wijdemeren het energiehulpteam opgezet bestaande uit een vertrouwenspersoon, energiecoaches en energieklussers.

  In samenwerking met de gemeente en woningcorporaties kijken wij hoe we het beste kunnen helpen. Hier is ook een budget voor beschikbaar.