Energie-educatie Kompas op Groen

Kompas op Groen

Groep (5-)6-7-8 van de basisscholen in Ankeveen, Nederhorst den Berg, Kortenhoef en Loosdrecht bezoeken de tentoonstelling Kompas op Groen. Een tentoonstelling met acht huisjes van 1880 tot 2030. De les bij de tentoonstelling wordt begeleid door vrijwillige energiecoaches van de lokale  Energiecoöperatie. Daarnaast geven gastdocenten een creatieve les waarin kinderen een dorp van de toekomst maken. En tenslotte krijgen ze een les “Energiecoach Junior” zodat zij zelf energieadviezen kunnen geven aan ouders of familie en ze gaan thuis in gesprek over energiebesparing. 

Expositie Dorp van de Toekomst donderdag 4 november 2021. Groep 5/6 en 7/8 van de Lokinschool in theater de Dillewijn Ankeveen.

Dinsdag 12 oktober 2021 was de  feestelijke opening van de tentoonstelling in het gemeentehuis door Joost Boermans samen met Sola (uit 1880) en Sep (uit 2030). 

Wil jij ook energiecoach worden? 

Ga als juniorenergiecoach thuis in gesprek over energiebesparen. Gebruik daarbij de 24 tips. Onderzoek het energiegebruik bij je thuis en kijk waar je nog energie kunt besparen. Welke apparaten verbruiken veel stroom? Oude apparaten gebruiken meestal meer stroom dan nieuwe.

Wil jij leren van een energiecoach?

Energiecoaches gaan naar mensen thuis en bespreken met de mensen de mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning. Denk aan gevel-, vloer-,  bodem- of dakisolatie en zonnepanelen. De energiecoach komt bij jou op school vertellen over zijn werk.