Werken bij de energiecoöperatie

Interesse in werken bij de energiecoöperatie? Meldt u aan en we nemen contact met u op. Liever bellen of mailen? U vindt hier de contactgegevens

  Naam (vereist)
  Postcode
  E-mail (vereist)
  Opmerkingen


  Vacatures eerste hulp bij energielasten 

  De sterk gestegen energielasten zijn voor veel mensen een probleem en wij bieden graag hulp. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwillige energiebespaarcoaches. Handige vrouwen en mannen die willen helpen met kleine bespaarmaatregelen, tips over energiegebruik en vragen over verduurzaming. De uitdaging is om samen met de bewoner de energierekening naar beneden te krijgen.

  energiebespaarcoaches – vertrouwenspersonen – 
  energieklussers

  Voor deze eerste hulp bij energielasten werkt de energiecoöperatie samen met de gemeente, de woningcorporaties, een diversiteit aan maatschappelijke organisaties en betrokken bewoners om maar zoveel mogelijk mensen te bereiken en (gratis) te helpen. Dat vraagt soms creatieve oplossingen en veel maatwerk. Naast energiebespaarcoaches zoeken we in elk dorp een vertrouwenspersoon met goed communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen. En handige handjes die klusjes doen, zoals het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrippen, gordijnen of lichte isolatiewerkzaamheden.

  Meldt u aan als vrijwilliger

  Bent u een handige vrouw of man en wilt u mensen helpen om de energierekening om laag te krijgen, meldt u dan aan bij de energiecoöperatie. U krijgt een training zodat u goed voorbereid aan de slag kunt. Het leuke van dit werk is dat u echt het verschil kunt maken. Elke dag en iedere situatie is weer anders en vraagt creatieve oplossingen en maatwerk. We hebben een hecht en gezellig team waar u altijd op terug kunt vallen met vragen, tips of een gesprek.

  Is dit werk iets voor u of wilt u op een andere manier bijdragen? Neem dan contact op met Marjolijn Bezemer 0648545227 of marjolijn@ecwijdemeren.nl

  Kom jij de energiecoöperatie versterken? ZZP of vrijwillig!

  De energiecoöperatie krijgt steeds meer vragen van bewoners en ook het aantal projecten groeit. Daarom een dringende oproep aan ZZP-ers of vrijwilligers om mee te komen werken aan een van onze vier pijlers: energiebesparing, energieopwekking, energiebewustzijn of de warmtetransitie in de buurt. Ben je ZZP-er kom dan als projectleider een dag in de week een project of actie trekken. Ben je vrijwilliger dan is energiecoach misschien iets voor jou.  Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

  Uitgangspunten

  • Je bent lid van de energiecoöperatie
  • Je vormt met elkaar een bewonersorganisatie voor energievraagstukken.
  • Je werkt als energiecoöperatie door, voor en met bewoners op basis van betrokkenheid
  • Je maakt deel uit van een platform van lokale deskundigheid en investeert in netwerken
  • Je investeert minimaal twee tot vier uur per week vrijwillig in de uitvoering van de energiecoöperatie
  • Je maakt deel uit van een team voor energiebesparing, buurtwarmte, energieopwekking en/of algemene organisatie.
  • Je kunt deel uitmaken van een (zelfstandigen) pool voor tijdelijke betaalde opdrachten
  • Je betaalde inzet wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld

  Door en voor bewoners

  We werken inmiddels met verschillende teams van betrokken bewoners die als vrijwilliger en via tijdelijke betaalde opdrachten werken aan de energievraagstukken van Wijdemeren. Het is indrukwekkend wat er aan lokale kennis en ervaring is en dat maken we graag zichtbaar. 

  Werk met ons mee!

  Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld. Als coöperatie door en voor bewoners zetten wij ons graag in om de energietransitie van Wijdemeren tot een succes maken. Er is van alles te doen, zoals mooie voorbeelden verzamelen en zichtbaar maken, als energiecoach bewoners ondersteunen, mensen enthousiast maken, folders verspreiden, wijkavonden voorbereiden, energiemarkten organiseren, daken zoeken voor collectieve energieopwekking, collectieve inkoopacties organiseren, investeren in de buurtwarmte en bureauwerk, zoals financiële administratie, website, automatisering enzovoort. We doen veel vrijwillig, maar naast vrijwillige inzet zijn er beperkt ook betaalde mogelijkheden voor het doen van diverse campagnes en projecten.

  Interesse om mee te werken? Vul het aanmeldformulier in of neem per telefoon of email contact op voor nadere informatie of afspraken. 

  Buurtverkenner worden? 

  We zijn op zoek naar een buurtverkenner Kortenhoef . Als buurtverkenner leg je contacten met en tussen bewoners. Je faciliteert de straatgesprekken tussen bewoners, de buurtavonden waar we gesprek te gaan over warmteoplossingen en de bewonersgroep die als klankbord fungeert. Je maakt deel uit van de kerngroep die gevormd wordt door bewoners, gemeente, energiecoöperatie, Waternet, Liander en andere betrokken partijen. Jij kunt organiseren, netwerken en communiceren.

  Bij de buurtverkenningen kijken we van kleine bespaarmaatregelen tot isoleren van het huis, zonnepanelen voor elektriciteit en alternatieve warmtebronnen voor de hele buurt. Samen kunnen we een enorme impuls geven aan het duurzaam en toekomstbestendig maken van onze huizen en ons dorp.

  Jij wilt je graag minimaal een dag per week inzetten om door, voor en met bewoners Wijdemeren duurzamer te maken. 

  Lees voor nadere informatie de speciale website van Kortenhoef 
  kortenhoef.ecwijdemeren.nl

  Neem contact op
  Denk jij dat je in Wijdemeren kunt bijdragen aan de uitdaging om van het aardgas af te stappen? Neem contact op met de energiecoöperatie! 

  Team energiecoaches

  Energiecoach worden? Bent u een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of een vrijwillige professional? Wilt u deel uitmaken van ons team van energiecoaches? Via energiecoachgesprekken, warmtescans, en/of wekelijkse energietafels, straatgesprekken, collectieve inkoopacties en energiebespaaracties andere bewoners helpen de stappen naar het verduurzamen van het huis helder te krijgen? Doe dan mee aan de basistraining voor energiecoaches. U leert kijken naar de bouwkundige en installatietechnische staat van de woning en adviezen geven over het verduurzamen van de woning.

  Energieklusser worden? Hulp bieden bij het bevestigen of aansluiten van kleine bespaarmaatregelen, zoals aluminiumfolie achter de verwarming, een douche-bespaarkop, tochtstrip, LEDlampen, standbykillers, tijdschakelklokken enzovoort. Bent u handig en wilt u het team komen versterken dan bent u van harte welkom!

  Bureauteam

  Het opbouwen en organiseren van een energiecoöperatie vraagt vele rollen. We zijn dus voortdurend op zoek naar mensen die mee willen doen. Het bureauteam werkt aan: 

  • Bewonerscontacten
  • Ledenadministratie
  • Groepen- en projectadministratie
  • Planning energiecoachgesprekken en warmtescans
  • Verzamelen buurtdata
  • Webformulieren
  • Financieën

  Team communicatie

  Zorgen voor zichtbaarheid. Leuke artikeltjes in het weekblad. Contacten met de pers. Actief op sociale media. Flyeren in de buurt. Posters bij winkels en organisaties. Nieuwe campagnes bedenken. Nieuwsbrieven. Bewonersavonden. De communicatie van de energiecoöperatie vraagt voortdurend aandacht.