Werken bij de energiecoöperatie

Interesse in werken bij de energiecoöperatie? Meld je aan en we nemen contact met je op. Liever bellen of mailen? Je vindt hier de contactgegevens

  Naam (vereist)

  Postcode

  E-mail (vereist)

  Waarmee wil je de energiecoöperatie versterken?

  Vacatures voor eerste hulp bij energielasten 

  De sterk gestegen energielasten zijn voor veel mensen een probleem en wij bieden graag hulp. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwillige energieklussers. Handige vrouwen en mannen die willen helpen met tips over energiegebruik,  en energievreters, vragen over verduurzaming en kleine bespaarmaatregelen, zoals het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrippen, gordijnen of lichte isolatiewerkzaamheden en adviezen over apparaten. De uitdaging is om samen met de bewoner de energierekening naar beneden te krijgen.

  Samen

  Voor deze eerste hulp bij energielasten werkt de energiecoöperatie samen met de gemeente, de woningcorporaties, een diversiteit aan maatschappelijke organisaties en betrokken bewoners om maar zoveel mogelijk mensen te bereiken en (gratis) te helpen. Dat vraagt soms creatieve oplossingen en veel maatwerk. Naast energieklussers zoeken we in elk dorp een vertrouwenspersoon met goed communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen. 

  Meld je aan als vrijwilliger

  Ben je die handige vrouw of man en wil je mensen helpen om de energierekening om laag te krijgen, meld je dan aan bij de energiecoöperatie. Je krijgt een training zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Het leuke van dit werk is dat je echt het verschil kunt maken. Elke dag en iedere situatie is weer anders en vraagt creatieve oplossingen en maatwerk. We hebben een hecht en gezellig team waar je altijd op terug kunt vallen met vragen, tips of een gesprek.

  Is dit werk iets voor jou of wil je op een andere manier bijdragen? Neem dan contact op met Marjolijn Bezemer 0648545227 of marjolijn@ecwijdemeren.nl

  Kom jij de energiecoöperatie versterken? ZZP of vrijwillig!

  De energiecoöperatie krijgt steeds meer vragen van bewoners en ook het aantal projecten groeit. Daarom een dringende oproep aan ZZP-ers of vrijwilligers om mee te komen werken aan een van onze vier pijlers: energiebesparing, energieopwekking, energiebewustzijn of de warmtetransitie in de buurt. Ben je ZZP-er kom dan als projectleider een dag in de week een project of actie trekken. Ben je vrijwilliger dan is energiecoach of energieklusser misschien iets voor jou.  Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

  Uitgangspunten

  • Je bent lid van de energiecoöperatie
  • Je vormt met elkaar een bewonersorganisatie voor energievraagstukken.
  • Je werkt als energiecoöperatie door, voor en met bewoners op basis van betrokkenheid
  • Je maakt deel uit van een platform van lokale deskundigheid en investeert in netwerken
  • Je investeert minimaal twee tot vier uur per week vrijwillig in de uitvoering van de energiecoöperatie
  • Je maakt deel uit van een team voor energiebesparing, buurtwarmte, energieopwekking en/of algemene organisatie.
  • Je kunt deel uitmaken van een (zelfstandigen) pool voor tijdelijke betaalde opdrachten
  • Je betaalde projectinzet wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld

  Door en voor bewoners

  We werken inmiddels met verschillende teams van betrokken bewoners die als vrijwilliger en via tijdelijke betaalde opdrachten werken aan de energievraagstukken van Wijdemeren. Het is indrukwekkend wat er aan lokale kennis en ervaring is en dat maken we graag zichtbaar. 

  Werk met ons mee!

  Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld. Als coöperatie door en voor bewoners zetten wij ons graag in om de energietransitie van Wijdemeren tot een succes maken. Er is van alles te doen, zoals mooie voorbeelden verzamelen en zichtbaar maken, als bewoners ondersteunen, mensen enthousiast maken, folders verspreiden, wijkavonden voorbereiden, energiemarkten organiseren, daken zoeken voor collectieve energieopwekking, collectieve inkoopacties organiseren, investeren in de buurtwarmte en bureauwerk, zoals financiële administratie, website, automatisering enzovoort. We doen veel vrijwillig, maar naast vrijwillige inzet zijn er beperkt ook betaalde mogelijkheden voor het doen van diverse campagnes en projecten.

  Interesse om mee te werken? Vul het aanmeldformulier in of neem per telefoon of email contact op voor nadere informatie of afspraken. 

  Energiecoach worden?

  Ben je een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of een vrijwillige professional? Wil je deel uitmaken van ons team van energiecoaches? Via energiecoachgesprekken, warmtescans, en/of wekelijkse energietafelsstraatgesprekkencollectieve inkoopacties en winteracties andere bewoners helpen de stappen naar het verduurzamen van het huis helder te krijgen? Doe dan mee aan de basistraining voor energiecoaches. Je leert kijken naar de bouwkundige en installatietechnische staat van de woning en adviezen geven over het verduurzamen van de woning.

  Buurtverkenner worden? 

  We zijn op zoek naar  buurtverkenners voor de verschillende dorpen. Als buurtverkenner leg je contacten met en tussen bewoners. Je faciliteert de straatgesprekken met bewoners, de buurtavonden waar we in gesprek gaan over warmteoplossingen en de bewonersgroep die als klankbord fungeert. Je werkt samen met de projectleider buurtverkenningen. Je maakt deel uit van de kerngroep die gevormd wordt door bewoners, gemeente, energiecoöperatie, Waternet, Liander en andere betrokken partijen. Jij kunt organiseren, netwerken en communiceren.

  Bij de buurtverkenningen investeren we in het bewustzijn van bewoners, kleine bespaarmaatregelen, isoleren van het huis, zonnepanelen voor elektriciteit en alternatieve warmtebronnen voor de hele buurt. Samen kunnen we een enorme impuls geven aan het duurzaam en toekomstbestendig maken van onze huizen en ons dorp.

  Wil je minimaal een dag per week inzetten om Wijdemeren door, voor en met bewoners duurzamer te maken?

  Lees voor nadere informatie de speciale websites per buurtverkenning.  

  Wil je bijdragen? 
  Neem dan contact op met de energiecoöperatie!