Klaar voor de winter

Klaar voor de Winter  2023-2024   Aanvraagformulier

We starten weer met de winteracties.  We nodigen u van harte uit om mee te doen. Vraag een energiecoach

Centraal staan vier winteracties

 • Warmtescans
  Warmtefoto’s kunnen laten zien waar de warmte weglekt uit je huis. Een eerste indruk van onnodig energieverlies. Laat een quickwarmtescan maken om de energielekken in je huis op te sporen.  
 • Inregelen van uw verwarming (waterzijdig inregelen)
  Stel je cv-installatie zo in dat het cv-water gelijkmatig wordt verspreid over de verschillende radiatoren of convectoren. De cv-installatie wordt zuiniger in verbruik en dat is gunstig voor je energierekening. Je bespaart al gauw 10%.
 • Zet ‘m op 60
  Veel cv-ketels staan nog op de fabrieksinstelling van 80°C maar werken efficiënter op 60°C. Je kan de temperatuur gemakkelijk zelf omlaag zetten. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2 en geld. En dit zonder verlies van comfort, tenzij uw huis niet of slecht geïsoleerd is. Zet je cv-ketel met behulp van eenvoudige instructiefilmpjes van Urgenda zelf op 60°C (zetmop60.nl) en bespaar energie en geld. Maak een foto van jezelf met je 60°ketel en stuur de foto naar info@ecwijdemeren.nl
 • Lokaal je huis verwarmen
  Welke ruimtes gebruik je in je huis? Welke laat je koud en hoe kun je de ruimte het beste verwarmen? Wanneer is het handig om bij te verwarmen met bijvoorbeeld infrarood, warmtedekens, thermostaatknoppen, gordijnen en dergelijke?
Meld je weer aan voor één of meer van de winteracties 
Vragen of interesse in andere besparingen? Kom naar het energieloket in een van de dorpen of maak een afspraak met een energiecoach. Meer weten? Kom dan naar het energiecafé. Loosdrecht (maandag van 20 -21.30 uur), Kortenhoef (woensdagmiddag van 15.00-16.30 uur) en Nederhorst den Berg (donderdagavond 20-21.30 uur)