Energieopwekking

Heb je al zonnepanelen op je dak? Samen investeren in de ambitie van het klimaatakkoord. Minimaal 50% lokaal eigendom van nieuwe groene energie.

Zonnepanelen op je eigen woning

Met zonnepanelen op je dak draag je bij aan 100% groene lokale energie. Een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen uit het klimaatakkoord. 

Heb je vragen? Maak een afspraak met een energiecoach. Zij helpen je graag verder. 

Ben je op zoek naar een bedrijf?
De samenwerkende energiecoöperaties in het Gooi organiseren een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen op je eigen dak.

Grote dakenplan bedrijven

Doe de gratis dakscan!
Alle dakeigenaren met daken > 250 m2 worden uitgenodigd om het dak te beleggen met zonnepanelen. Voor eigen gebruik en als er ruimte over is voor gezamenlijk gebruik. Begin met een gratis dakscan en onderzoek samen met de energiecoöperatie wat de mogelijkheden zijn.

Naast energieopwekking ondersteunt ons duurzame bedrijventeam ook bij energiebesparing

Participeren in coöperatieve energie

De Energiecoöperatie, bewonersorganisatie voor energievraagstukken heeft vier zonnestroom-installaties op grote daken en nodigt bewoners uit om te participeren. Doe je mee? 

Je kunt kiezen uit twee regelingen. Beide dragen bij aan de lokale energievoorziening van Wijdemeren met 100% lokale groene stroom. De standaard looptijd van de projecten is 15 jaar en dan heb je je investering in minder dan tien jaar terugverdiend. Lees verder

Regio het Gooi is onderdeel van de RES (regionale energiestrategie) Noord Holland Zuid. De RES brengt in kaart waar potentieel is voor energieopwekking en waar we al duurzame elektriciteit (zon en wind) opwekken, en hoe we de warmtetransitie (duurzame alternatieven voor aardgas) mogelijk maken

De opgave van Wijdemeren  voor duurzame elektriciteit concentreert zich vooral op zonnepanelen op grote daken.

Daarnaast hebben we aparte buurtwarmte projecten