Energieopwekking

Heeft u al zonnepanelen op uw dak? Samen investeren in de ambitie van het klimaatakkoord. Minimaal 50% lokaal eigendom van nieuwe groene energie.
 
  • Zonnepanelen op uw eigen woning
    Met zonnepanelen op uw dak draagt u bij aan 100% groene lokale energie. Een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen uit het klimaatakkoord. 
  • Grote dakenplan – doe de gratis dakscan
    Alle dakeigenaren met daken > 250 m2 worden uitgenodigd om het dak te beleggen met zonnepanelen. Voor eigen gebruik en als er ruimte over is voor gezamenlijk gebruik. Begin met een gratis dakscan en onderzoek samen met de energiecoöperatie wat de mogelijkheden zijn.

Begin 2020 is de RESopgave voor Gooi en Vechtstreek in beeld gebracht. De opgave van Wijdemeren concentreert zich vooral op zonnepanelen op grote daken en het overdekken van parkeerterreinen

Participeren in coöperatieve energieopwekking
Als bewoner of bedrijf participeren in een coöperatieve zonnestroominstallatie is een aantrekkelijke investering in duurzaamheid en in de eigen portemonnee. Sinds april 2021 is er een nieuwe subsidieregeling (SCE). Iedere bewoners kan meedoen! Ook als je zelf al zonnepanelen hebt. 

SCE zonnestroomproject
Stal Hilverzicht – februari 2021 uitgifte participaties 
Bewoners van Loosdrecht worden uitgenodigd om deel te nemen aan de coöperatieve zonnestroomopwekking op het dak van Stal Hilverzicht. Lees verder