Energieopwekking

Heeft u al zonnepanelen op uw dak? Samen investeren in de ambitie van het klimaatakkoord. Minimaal 50% lokaal eigendom van nieuwe groene energie.

Zonnepanelen op uw eigen woning

Met zonnepanelen op uw dak draagt u bij aan 100% groene lokale energie. Een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen uit het klimaatakkoord. 
De samenwerkende energiecoöperaties in het Gooi organiseren een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen op je eigen dak

Grote dakenplan Doe de gratis dakscan!

Alle dakeigenaren met daken > 250 m2 worden uitgenodigd om het dak te beleggen met zonnepanelen. Voor eigen gebruik en als er ruimte over is voor gezamenlijk gebruik. Begin met een gratis dakscan en onderzoek samen met de energiecoöperatie wat de mogelijkheden zijn.

Naast energieopwekking ondersteunt ons duurzame bedrijventeam ook bij energiebesparing

Participeren in coöperatieve energie

Als bewoner of bedrijf participeren in een coöperatieve zonnestroominstallatie is een aantrekkelijke investering in duurzaamheid en in de eigen portemonnee. Sinds april 2021 is er een nieuwe subsidieregeling (SCE) in plaats van de postcoderoosregeling (PCR). Iedere bewoner kan meedoen en participaties kopen! Ook als je zelf al zonnepanelen hebt.
Zie onze projecten: de Fuik (PCR), Toxopeus (PCR), Hilverzicht (SCE) en STNederhorst (SCE)

De RES (regionale energiestrategie) Noord Holland Zuid. Laat zien waar we duurzame elektriciteit (zon en wind) opwekken, en hoe we de warmtetransitie (duurzame alternatieven voor aardgas) mogelijk maken

De opgave van Wijdemeren  voor duurzame elektriciteit concentreert zich vooral op zonnepanelen op grote daken.