Energiecoachgesprek

Tijd voor het verduurzamen van uw woning?

Als lid van de energiecoöperatie kunt u een gratis gesprek met een energiecoach aanvragen over de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen en verduurzamen van de woning en over verschillende woningacties, zoals  de Lokale Isolatie Aanpak (LIA), de Eerste hulp bij Energielasten (EHBE), de winteracties zoals warmtescans, waterzijdig inregelen, zetmop60 en lokaal je huis verwarmen. 

Energiecoaches zijn betrokken bewoners, ervaringsdeskundigen of vrijwillige professionals, die via de energiecoöperatie zijn opgeleid om u als bewoner te ondersteunen bij het verduurzamen van uw woning. Met een energiecoach kunt u de vragen en mogelijkheden voor isolatie van uw woning bespreken en energiecoaches geven ook veel tips over energiebesparing. 

Nog geen lid? Dan wordt u via het aanvraagformulier ook direct lid. Het lidmaatschap is € 12 per jaar via automatisch incasso*. 

Hoomdossier – digitaal energiebesparingsplan

De energiecoaches van de coöperatie Wijdemeren werken met een digitaal energiebesparingsplan voor bewoners, het zogeheten Hoomdossier.
Vraagt u een energiecoachgesprek aan en/of een woningactie dan krijgt u toegang tot het Hoomdossier. Daarmee kunt u samen met de energiecoach uw wensen en plannen voor het verduurzamen van de woning in kaart brengen en bijhouden. In het Hoomdossier worden ook de afspraken documenten en communicatie bewaard. 

Contact met de energiecoach    Aanvraagfomulier

U kunt een afspraak maken voor een energiecoachgesprek en/of voor specifieke woningacties. 

  • Straatgesprek (gesprek met bewoners uit uw eigen straat)

Zelf energiecoach worden

Bent u ook zo’n betrokken bewoner, ervaringsdeskundige of vrijwillige professional? Wilt u deel uitmaken van ons team van energiecoaches? Via energiecoachgesprekken andere bewoners helpen de stappen naar het verduurzamen van het huis helder te krijgen? Meld u dan aan als energiecoach. Energiecoaches krijgen een gratis basistraining waarin ze leren over de bouwkundige en installatietechnische staat van de woning en het verduurzamen van de woning. Fijn als u zich aanmeldt!