Collectieve inkoopacties

Op zoek naar een betrouwbare en betaalbare leverancier? 

Heb je plannen voor muur- of vloerisolatie, zonnepanelen of een groen dak? Doe dan mee met onze collectieve inkoopacties.

Samen met de andere energiecoöperaties in ’t Gooi (Energie Verbonden) hebben we een betrouwbaar aanbod geselecteerd tegen een redelijke prijs en een goede kwaliteit. Een aanbod voor isolatiemaatregelen zoals vloer-, bodem- en gevelisolatie, zonnepanelen en een groen dak. Helaas hebben we voor glas geen collectieve inkoopactie meer kunnen afspreken. Wel hebben we een lijst met betrouwbare leveranciers. 

Brochures

Wil je meer weten over het aanbod van de bedrijven en de materialen die ze gebruiken? Lees de uitgebreide brochures voor isolatie, zonnepanelen en groene daken. Voor elk aanbod is een aparte brochure.

Doe mee met de collectieve inkoopactie en ontvang offertes

Weet je al welke maatregelen je wil laten uitvoeren? Dan kun je ook meteen naar het inschrijfformulier gaan en je aanmelden voor de collectieve inkoopactie (alleen voor warmtepompen geldt een andere route). 

Na aanmelding maken de geselecteerde bedrijven een afspraak om de wensen te bespreken, te kijken naar de mogelijkheden en een aanbod te doen. Je ontvangt een offerte en beslist of je deze laat uitvoeren. Laat je één of twee isolatiemaatregelen uitvoeren dan kun je ook nog subsidie aanvragen. Bij twee maatregelen wordt de subsidie ongeveer 30%.

Vraag het aan de energiecoach

Weet je nog niet welke energiebesparende maatregelen je wil nemen? Aarzel je nog over de stappen die je wil gaan nemen of heb je vragen over offertes? Als lid van de energiecoöperatie kun je binnenlopen bij het energieloket (dagelijks in Kortenhoef en wekelijks in Loosdrecht en Nederhorst den Berg) of een gratis gesprek met een energiecoach aanvragen en de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen aan de woning verkennen. 

Energiecoaches zijn betrokken bewoners, ervaringsdeskundigen of vrijwillige professionals, die door de energiecoöperatie zijn opgeleid om bewoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun huis.

Meedoen met de collectieve actie (hybride) warmtepompen

Alleen voor warmtepompen geldt een andere route naar de collectieve inkoopactie. Hiervoor maak je altijd eerst een afspraak met een gratis energiecoach om vast te stellen of je huis al voorbereid is op een (hybride) warmtepomp. 

Wil je meedoen met de collectieve inkoopactie voor (hybride) warmtepompen dan starten we met een energiecoachgesprek. Vul het aanvraagformulier in voor dit speciale energiecoachgesprek. 

Lees de uitgebreide brochure over warmtepompen

Investeer in een groen dak 

Een groen dak houdt regenwater vast, zuivert de lucht, stimuleert biodiversiteit, isoleert en vormt voor vogels en insecten een verbinding tussen de dorpskernen en buitengebieden. Goed om de gevolgen van klimaatveranderingen het hoofd te bieden. In samenwerking met de gemeente Wijdemeren organiseren we een collectieve inkoopactie groene daken

Subsidie van gemeente Wijdemeren

Als inwoner van Wijdemeren kun je subsidie aanvragen bij de gemeente voor een groen (sedum) dak. De gemeente stimuleert groene daken om schoon hemelwater lokaal te bergen. De subsidie is € 25 per m2. Het maximum subsidiebedrag per zelfstandige woonruimte is € 1000. 

Andere bewoners gingen je voor

Claudia: “Wij hebben een sedumdak op de uitbouw en de garage. Goed voor de wateropslag. Het ziet er mooi uit en de vogels en insecten vinden het ook leuk. We hopen op wat verkoeling in de zomer. We hebben ook alle stenen uit de tuin gehaald en alles weer groen gemaakt.” 

Eric heeft toevallig laatst op zijn sedumdak alle onkruid ertussenuit gehaald. Ziet er toch iets mooier uit zo. “Je krijgt een subsidie van de gemeente en een van de voorwaarden is dat je je dak goed onderhoudt. Dat betekent eenmaal per jaar bemesten en onkruid wieden. Overigens is niet elk dak geschikt en je hebt een lichtere en zwaardere variant sedumdak, afhankelijk van wat jouw dak aankan.”

Collectieve inkoopactie zonnepanelen

Interesse in zonnepanelen op je dak? Dan is dit je kans! Met de hulp van een betrouwbare leverancier via de samenwerkende energie-coöperaties in het Gooi (Energie Verbonden). Met zonnepanelen op het dak draag je bij aan 100% groene lokale energie. Een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen uit het klimaatakkoord. 

We hebben een mooi aanbod afgesproken met twee zonnepaneel-leveranciers, Zonnefabriek en Groenpand. Deze bedrijven hebben naast een goede kwaliteit en prijs, uitgebreide ervaring met collectieve acties en het afhandelen van de aanvragen. Beide werken met eigen installatieteams en geven goede garanties op werk en materiaal. De zonnepanelen hebben inmiddels al een vermogen van meer dan 400 wp. En wist je dat je de zonnepanelen ook kunt huren in plaats van kopen? Ga voor aanmelding naar de gezamenlijke website van de energiecoöperaties in het Gooi. 

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Het is je vast ook opgevallen dat we steeds vaker brieven in onze bus krijgen van bedrijven die acties voor zonnepanelen of isolatie organiseren. Soms zelfs (ongevraagd) met het logo van de gemeente Wijdemeren. Vaak weten we niet of deze bedrijven betrouwbaar zijn. Heb je vragen over de betrouwbaarheid van een bedrijf? Neem gerust contact op met de energiecoöperatie Wijdemeren. Wij zoeken het graag samen uit.