Collectieve inkoopacties

Meedoen met de collectieve inkoopacties

Hebt u plannen voor muur of vloerisolatie, zonnepanelen of een groen dak? Doe dan mee met de collectieve inkoopacties. Alle energiecoöperaties in het Gooi hebben krachten gebundeld om bewoners te ondersteunen en te ontzorgen bij het nemen van duurzaamheidsmaatregelen en organiseren samen de collectieve inkoopacties voor de hele regio.

Ga voor informatie en aanmelding voor collectieve inkoopactie isolatie en zonnepanelen naar de regionale website collectieve inkoop van de samenwerkende energiecoöperaties in het Gooi. 

We hebben een betrouwbaar aanbod geselecteerd tegen een redelijke prijs en een goede kwaliteit. Een aanbod voor isolatiemaatregelen zoals vloer-, bodem- en gevelisolatie, zonnepanelen en een groen dak. Helaas hebben we voor glas geen collectieve inkoopactie meer kunnen afspreken. Wel hebben we een lijst met betrouwbare leveranciers. 

Wilt u meer weten over het aanbod van bedrijven en de materialen die ze gebruiken?
Lees de uitgebreide brochures.

Weet u al welke maatregelen u wilt laten uitvoeren? 
Uiteraard kunt u ook meteen naar
het inschrijfformulier gaan en u aanmelden voor de collectieve inkoopactie. 

Na aanmelding maken de geselecteerde bedrijven een afspraak met u, bespreken uw wensen, kijken naar de mogelijkheden en doen u een aanbod. U ontvangt een offerte en beslist zelf of u akkoord gaat en deze laat uitvoeren. Laat u minimaal twee isolatiemaatregelen uitvoeren dan kunt u ook nog subsidie aanvragen.

Vraag het aan de energiecoach

Weet u nog niet welke energiebesparende maatregelen u wilt nemen of aarzelt u nog over de stappen die u wilt gaan nemen? Als lid van de energiecoöperatie kunt u een gratis gesprek met een energiecoach aanvragen en de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen aan de woning verkennen. Energiecoaches zijn betrokken bewoners, ervaringsdeskundigen of vrijwillige professionals, die door de energiecoöperatie zijn opgeleid om u als bewoner te ondersteunen bij het verduurzamen van uw huis.

Warmtepompen

De werkgroep warmtepompen werkt ook aan een collectief aanbod voor warmtepompen. 

Investeer in een groen dak 

Een groen dak houdt regenwater vast, zuivert de lucht, stimuleert biodiversiteit, isoleert en vormt voor vogels en insecten een verbinding tussen de dorpskernen en buitengebieden. Goed om de gevolgen van klimaatveranderingen het hoofd te bieden. In samenwerking met de gemeente Wijdemeren organiseren we een collectieve inkoopactie groene daken

Subsidie van gemeente Wijdemeren

Ook in 2022 kunt u als inwoner van Wijdemeren subsidie aanvragen bij de gemeente voor een groen (sedum) dak. De gemeente stimuleert groene daken om schoon hemelwater lokaal te bergen. De subsidie is € 25 per m2. Het maximum subsidiebedrag per zelfstandige woonruimte is € 1000. 

Andere bewoners gingen u voor

Claudia: “Wij hebben een sedumdak op de uitbouw en de garage. Goed voor de wateropslag. Het ziet er mooi uit en de vogels en insecten vinden het ook leuk. We hopen op wat verkoeling in de zomer. We hebben ook alle stenen uit de tuin gehaald en alles weer groen gemaakt.” 

Eric heeft toevallig afgelopen week op zijn sedumdak alle onkruid ertussenuit gehaald. Ziet er toch iets mooier uit zo. Je krijgt een subsidie van de gemeente en een van de voorwaarden is dat je je dak goed onderhoudt. Dat betekent eenmaal per jaar bemesten en onkruid wieden. Overigens is niet elk dak geschikt en je hebt een lichtere en zwaardere variant sedumdak, afhankelijk van wat jouw dak aankan.

Collectieve inkoopactie zonnepanelen

Interesse in zonnepanelen op uw eigen dak? Dan is dit uw kans! Een betrouwbare leverancier via onze energiecoöperatie Wijdemeren. Met zonnepanelen op uw dak draagt u bij aan 100% groene lokale energie. Een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen uit het klimaatakkoord. 

1 maart start de nieuwe inkoopactie. We hebben een mooi aanbod afgesproken met twee zonnepaneel-leveranciers, Zonnefabriek en Groenpand. Deze bedrijven hebben naast een goede kwaliteit en prijs, uitgebreide ervaring met collectieve acties en het afhandelen van de aanvragen, werken met eigen installatieteams en geven goede garanties op werk en materiaal. De zonnepanelen hebben inmiddels al een vermogen van 380 wp. En weet u dat u de zonnepanelen ook kunt huren in plaats van kopen? Bekijk hier een presentatie in pdf. Ga voor aanmelding naar de gezamenlijke website van de energiecoöperaties in het Gooi. 

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Het is u vast ook opgevallen dat we steeds vaker brieven in onze bus krijgen van bedrijven die acties voor zonnepanelen of isolatie organiseren. Soms zelfs (ongevraagd) met het logo van de gemeente Wijdemeren. Vaak weten we niet of deze bedrijven betrouwbaar zijn. Hebt u vragen over de betrouwbaarheid van een bedrijf? Neem gerust contact op met de energiecoöperatie Wijdemeren. Wij gaan het graag samen met u onderzoeken.