Collectieve inkoopacties

Investeer in een groen dak 

Een groen dak houdt regenwater vast, zuivert de lucht, stimuleert biodiversiteit, isoleert en vormt voor vogels en insecten een verbinding tussen de dorpskernen en buitengebieden. Goed om de gevolgen van klimaatveranderingen het hoofd te bieden. In samenwerking met de gemeente Wijdemeren organiseren we een collectieve inkoopactie groene daken. De gemeente geeft hiervoor subsidie

Meer weten over groene daken? Webinar 20 april 20-21 uur

Samen met het bedrijf UwGroendak organiseren we dinsdagavond 20 april 2021 van 20-21 uur een webinarMeld u aan!

Collectieve inkoopacties isolatie en zonnepanelen

Verduurzamen van uw huis? Doe mee met de collectieve inkoopacties van de energiecoöperatie Wijdemeren! 
Aanmelden, informatie of brochures via deze link 

Heb u plannen voor het verduurzamen van uw woning? De energiecoöperatie Wijdemeren organiseert ook dit jaar weer collectieve inkoopacties om bewoners te ondersteunen en te ontzorgen bij het nemen van duurzaamheidsmaatregelen, zowel voor isolatie, voor zonnepanelen als voor groene daken.

De collectieve inkoopactie voor isolatie en zonnepanelen organiseren we samen met de andere energiecoöperaties in het Gooi. We hebben voor u een betrouwbaar aanbod geselecteerd tegen een redelijke prijs en een goede kwaliteit. Een aanbod voor isolatiemaatregelen zoals vloer-, bodem- en gevelisolatie, voor HR++ glas en voor zonnepanelen. Wilt u meer weten over het aanbod van bedrijven en de materialen die ze gebruiken? Lees dan de uitgebreide toelichting en brochures op de speciale website van de samenwerkende energiecoöperaties in het Gooi. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Weet u al welke maatregelen u wilt laten uitvoeren? Na aanmelding maken de geselecteerde bedrijven een afspraak met u, bespreken uw wensen, kijken naar de mogelijkheden en doen u een aanbod. U ontvangt een offerte en beslist zelf of u akkoord gaat en deze laat uitvoeren.

Laat u minimaal twee isolatiemaatregelen uitvoeren dan kunt u ook nog subsidie aanvragen.

Vraag het aan de energiecoach

Weet u nog niet welke energiebesparende maatregelen u wilt nemen of aarzelt u nog over de stappen die u wilt gaan nemen? Als lid van de energiecoöperatie kunt u een gratis gesprek met een energiecoach aanvragen en de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen aan de woning verkennen. Energiecoaches zijn betrokken bewoners, ervaringsdeskundigen of vrijwillige professionals, die door de energiecoöperatie zijn opgeleid om u als bewoner te ondersteunen bij het verduurzamen van uw huis.

 

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Het is u vast ook opgevallen dat we steeds vaker brieven in onze bus krijgen van bedrijven die acties voor zonnepanelen of isolatie organiseren. Soms zelfs (ongevraagd) met het logo van de gemeente Wijdemeren. Vaak weten we niet of deze bedrijven betrouwbaar zijn. Hebt u vragen over de betrouwbaarheid van een bedrijf? Neem gerust contact op met de energiecoöperatie Wijdemeren. Wij gaan het graag samen met u onderzoeken.