Subsidie en financiering

Vragen?

Neem gerust contact op met de energiecoöperatie. Wij helpen u graag verder. 

Pak nu uw kans: 
subsidie woningisolatie 

De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is onderdeel van het klimaatakkoord.

Subsidie voor isolatie van uw dak, gevel, vloer en ramen. De subsidie is van juni 2020 tot eind december 2020 verhoogd van 20% naar 30%. U komt hiervoor in aanmerking als minimaal één van de maatregelen na 1 juni 2020 is uitgevoerd en betaald. De ander maatregel mag al eerder, maar wel na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd en betaald. 

Ook nieuw: Hebt u al eerder subsidie voor isolatiemaatregelen ontvangen dan kunt u toch dit najaar nog weer twee maatregelen laten uitvoeren en subsidie aanvragen. 

Subsidievoorwaarden

Kijk wel even goed naar de subsidievoorwaarden.

  • Er is een minimum oppervlakte eis per isolerende maatregel.
  • HR++ glas valt onder de subsidievoorwaarden, maar als je ook kozijnen vervangt, krijg je die alleen gesubsidieerd met tripleglas

Aanvraag subsidie

Zie stappenplan aanvraag subsidie

Subsidie 2021

In 2021 vervalt deze subsidieregeling, maar er komt dan wel een nieuwe subsidie-mogelijkheid voor isolatie gekoppeld aan de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie). Daarover volgt later dit jaar nadere informatie.

Collectieve inkoopactie

Ben u al bezig om uw woningisolatie voor te bereiden? De collectieve inkoopactie voor isolatie start 1 oktober 2020.

Wilt u de mogelijkheden voor isolatie in uw eigen huis nog wat nader verkennen, dan kunt u via de energiecoöperatie een afspraak maken voor een gratis gesprek met een energiecoach.

Subsidie warmtepompen ed   

(investeringssubsidie duurzame energie). Subsidie voor de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Uw huis verwarmen tegen lagere kosten en in Nederland de uitstoot van CO2 verminderen? Particulieren met een Burgerservicenummer (BSN) en buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland kunnen ISDE subsidie aanvragen. U krijgt een deel van uw investeringskosten terug na aanschaf van 1 of meer warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Zie subsidieregeling (ISDE) 

Subsidieregeling VVE

Gaat u als Vereniging van Eigenaren (VVE), woonvereniging of wooncoöperatie energiebesparende maatregelen nemen voor uw pand(en)? Lees hier alle informatie over de SEEH voor VVE

BTW teruggave Zonnepanelen

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst Zie btw terugvragen.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een regeling, waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, hoogrendementsbeglazing en zonnepanelen. U vindt alle maatregelen die in aanmerking komen voor de lening op www.energiebespaarlening.nl.

Verzilverlening, speciaal voor ouderen

De verzilverlening voor aanpassingen aan uw huis is voor inwoners van Wijdemeren boven 65 jaar (partner max 10 jaar jonger) en mag ook gebruikt worden voor energiemaatregelen!

De Verzilverlening is een aflossingsvrije lening voor aanpassingen in de woning voor woningen met een ruime overwaarde, dus waarbij de hypotheek geheel of grotendeel is afgelost. Tijdens de looptijd van de lening betalen de gebruikers geen aflossing én geen rente. De verschuldigde rente wordt maandelijks bijgeschreven op de hypotheeklening. Hierdoor stijgen de woonlasten van de gebruikers niet.

Wilt u minimaal twee energiemaatregelen nemen en hebt u de AOW leeftijd neem dat contact op met de gemeente Wijdemeren. Zie website gemeente Wijdemeren. Hebt u ondersteuning nodig dan helpen de energiecoaches u graag verder. 

Inwoners boven de 75 jaar kunnen geen energiebespaarlening krijgen, maar wel gebruik maken van de verzilverlening.