Verduurzamen woning

Trias energetica

Weet u hoe energiezuinig uw woning is? Ziet u mogelijkheden om energie te besparen? Is uw huis geïsoleerd? Zijn uw apparaten zuinig in gebruik? Let u op uw energiegebruik?

  • Voorkom verspilling, wees zorgvuldig met energiegebruik
  • Gebruik energie uit duurzame bronnen
  • Gebruik fossiele brandstoffen efficiënt en alleen als het echt niet anders kan

De toekomst lijkt ver weg maar is eigenlijk al begonnen. In 2030 gaat de gaskraan uit Groningen dicht; in 2050 moeten we CO²-neutraal zijn…. Dit vraagt een enorme inspanning van ons allemaal. Hoog tijd om dicht bij huis aan de slag te gaan. Samen kunnen we een enorme impuls geven aan de duurzaamheid en het toekomstbestendig maken van onze huizen en onze dorpen. 

Hoe ver bent u met uw stappen naar een energiezuinige woning? Isoleren van uw gevel van binnen of van buiten, vloer- of bodemisolatie, HR++ glas enzovoort. De energiecoöperatie Wijdemeren ondersteunt u graag.

Heeft u bijvoorbeeld al eens kennisgemaakt met een van onze energiecoaches? Dit zijn betrokken bewoners, ervaringsdeskundigen of vrijwillige professionals die graag bij u langskomen om met u de mogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning op een rijtje te zetten. 

 

Weet u wat uw buren doen aan energiebesparing? Misschien heeft u dezelfde plannen of dezelfde vragen? Mogelijk kunt u met de straat een energiebesparingsplan ontwikkelen, een collectieve inkoop doen, een warmtenet realiseren… Mobiliseer uw buren en ga in gesprek! We komen uw straatgesprek graag ondersteunen.

Uiteraard kunt u ook meteen actie ondernemen en dat is met de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden en leningen van dit moment zeker aan te raden om te doen. Samen met de andere energiecoöperaties in het Gooi organiseren we collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, isolatie (vloer-bodem-gevelisolatie en glas) en groene daken.  Ook kunt u nog participaties kopen in collectieve opwekking. Dat levert een bijdrage aan lokale duurzame energie, maar ook aan uw portemonnee. Participaties geven een aantrekkelijk rendement.