Verduurzamen woning

Heeft u vragen over energiebesparing? Verminderen van uw energiegebruik kan op vele manieren? Door het isoleren van uw huis en door bewuster met energie om te gaan, De vrijwillige energiecoaches van de energiecoöperatie helpen u graag met een energiecoachgesprek of diverse woningacties. Maak een afspraak met een energiecoach bij u thuis of loop binnen bij het energieloket. Dagelijks  in Kortenhoef en wekelijks in Loosdrecht of Nederhorst den Berg.

Weet u wat uw buren doen aan energiebesparing? Misschien heeft u dezelfde plannen of dezelfde vragen? Mogelijk kunt u met uw straat een energiebesparingsplan ontwikkelen, een collectieve inkoop doen, een warmtenet realiseren… Mobiliseer uw buren en ga in gesprek! We komen uw straatgesprek graag ondersteunen. Maak een afspraak met een energiecoach om de plannen met de straat concreet te maken. 

Uiteraard kunt u ook meteen actie ondernemen en dat is met de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden en leningen van dit moment zeker aan te raden om te doen. Samen met de andere energiecoöperaties in het Gooi organiseren we collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, isolatie (vloer-bodem-gevelisolatie en glas) en groene daken.  Ook kunt u nog participaties kopen in coöperatieve energieopwekking. Dat levert een bijdrage aan lokale duurzame energie, maar ook aan uw portemonnee. Participaties geven een aantrekkelijk rendement. 

De toekomst lijkt ver weg maar is eigenlijk al begonnen. In 2030 gaat de gaskraan uit Groningen dicht; in 2050 moeten we CO²-neutraal zijn…. Dit vraagt een enorme inspanning van ons allemaal. Hoog tijd om dicht bij huis aan de slag te gaan. Samen kunnen we een enorme impuls geven aan de duurzaamheid en het toekomstbestendig maken van onze huizen en onze dorpen. 

Hoe ver bent u met uw stappen naar een energiezuinige woning? Isoleren van uw gevel van binnen of van buiten, vloer- of bodemisolatie, HR++ glas enzovoort. De energiecoöperatie Wijdemeren ondersteunt u graag.

Heeft u bijvoorbeeld al eens kennisgemaakt met een van onze energiecoaches? Dit zijn betrokken bewoners, ervaringsdeskundigen of vrijwillige professionals die graag bij u langskomen om met u de mogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning op een rijtje te zetten. 

Trias energetica

Weet u hoe energiezuinig uw woning is? Ziet u mogelijkheden om energie te besparen? Is uw huis geïsoleerd? Zijn uw apparaten zuinig in gebruik? Let u op uw energiegebruik?

  • Voorkom verspilling, wees zorgvuldig met energiegebruik
  • Gebruik energie uit duurzame bronnen
  • Gebruik fossiele brandstoffen efficiënt en alleen als het echt niet anders kan