Achtergrondinformatie energiemaatregelen

Gegevens Wijdemeren

Er zijn vele vragen te stellen over Wijdemeren. Algemene gegevens en specifiek over energietransitie. Verschillende websites geven informatie.

Interessante websites

Links kunnen verouderen. Komt u links tegen die niet meer werken, geef het dan even door. Zo helpt u de informatie actueel houden. 

Energiecoach worden? 

Bent u een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of een vrijwillige professional? Wilt u deel uitmaken van ons team van energiecoaches? Via energiecoachgesprekken andere bewoners helpen de stappen naar het verduurzamen van het huis helder te krijgen? Doe dan mee aan de training voor energiecoaches. U leert kijken naar de bouwkundige en installatietechnische staat van de woning en adviezen geven over het verduurzamen van de woning. Interesse? Neem contact op met de energiecoöperatie.

Landelijke isolatiestandaard

Voor verduurzamen bestaande woningen. Gebaseerd op bouwkundige/ technische mogelijkheden in combinatie met financiële haalbaarheid.

Vaststellen wat is er aan isolatie nodig is om woningen met lagere temperaturen te kunnen verwarmen dan nu veelal gebruikelijk is. 

Alle energiecoaches worden getraind in deze nieuwe isolatiestandaard

Vragen of gewoon nieuwsgierig? Maak een afspraak met een energiecoach. 

Kleurrijke tentoonstelling Kompas op Groen

Acht kleurrijke huisjes laten de ontwikkeling van brandstof en energievoorziening zien van bijna anderhalve eeuw. 
Energie-educatie voor het basisonderwijs

Straatgesprekken

Via straatgesprekken uitwisselen over isolatie of warmteoplossingen of voorbereiden van een collectieve inkoopactie. Luister naar de ervaringen van een bewoner

Wilt u ook een straatgesprek? Neem dan contact op. De energiecoöperatie ondersteunt het graag. Lees de ervaringen van andere straten.

Last van vocht onder de vloer

Luister naar de tip van Pieter Knijff. De korrels zorgen voor een droge kruipruimte. 
Ook interesse in een straatgesprek? Neem gerust contact op met de energiecoöperatie. Wij helpen u graag.